Adela Popescu si-a vaccinat baietelul si a scris despre asta pe blog! Reactiile mamicilor nu au fost doar pozitive!

Adela Popescu a facut mare valva pe Internet zilele trecute dupa ce a descris pe blogul personal experienta ei cu vaccinul ROR, detaliind reactiile pe care le-a avut micul Alexandru dupa ce a fost vaccinat. Majoritatea mamicilor au felicitat-o pentru decizie, dar a primit si multe critici.

Adela Popescu si-a vaccinat baietelul si a scris despre asta pe blog! Reactiile mamicilor nu au fost doar pozitive!

Adela Popescu si-a vaccinat baietelul de un an anti rujeola-oreion-rubeola. Vedeta a descris experienta ei pe blogul personal, cu puseele de febra si bubitele care i-a aparut lui Alexandru la cateva ore dupa vaccin, fapt care i-a adus multe laude, dar si multe critici.

”Pe 14 am facut ROR-ul. Alexandru a plans nitel, mai ales ca in aceeasi zi i-am luat si analizele de sange ce se fac la un an. Ei bine, Alexandru nu a avut absolut nicio problema pana in a 9-a zi, cand a facut febra 38.5. Ciorapei uzi, rece in casa si apica multa. Pediatra m-a sfatuit sa ii dau antitermic daca urca. Asadar, am avut o noapte alba in care m-am trezit din ora in ora sa il verific. si cu termometrul rectal, si cu cel de frunte, si cu palma mea sau a lui Radu.

A doua zi, dupa o repriza de 39, au aparut si cateva bubite. Din acel moment nu a mai facut febra deloc, iar bubitele au trecut in doua zile”, a scris Adela.

 Gazda emisiunii ”Vorbeste lumea” a tinut sa precizeze ca nu vrea sa transforme aceasta postare in campul de lupta dintre vaccinisti si antivaccinisti, insa asta n-a scutit-o de reactii vehemente din partea cititorilor ei.

 


Cateva dintre mamicile care au citit postarea Adelei au acuzat-o ca nu s-a informat suficient inainte de a lua aceasta decizie si ca a scris despre vaccin in cadrul unei campanii mascate de promovare.


”Presupunand ca nu este doar o strategie de marketing, copilul tau este un norocos. Efectele adverse resimtit de el sunt relativ minore, dar din nefericire exista mii de parinti care nu si-au mai recunoscut copiii dupa ROR. Poate tu crezi ca a scapat de temutul pojar, insa nu stiu daca iti va multumi si el cand la maturitate isi va da seama singur, dupa muuuulta informare, cat rau a produs in organismul lui acel vaccin. Vorbesc doar din proprie experienta, ca parinte de copil nevaccinat, nu copilul meu e periculos pentru al tau, ci tu ca parinte poti sa devii cosmarul lui.”
”Noi dupa ROR am avut alt bebe, zici ca l-a schimbat cineva cu alt copil. Febra, stare de apatie prelungita, asistenta mi-a aspus cam dupa o saptamana ca e normaaaal (pe bune???). Apoi am constatat ca nu mai raspunde la nume, nici macar nu mai reactiona la nume, i-a disparut contactul vizual, zambetul nu i-a mai revenit, jucariile le intorcea sa le invarta rotile etc. Daca as putea sa intorc timpul inapoi, nu i-as mai face niciun vaccin.”


Adela a incercat sa nuanteze informatii si a cerut mai multe detalii.

”Doamne, e ingrozitor ce imi povestesti! Esti convinsa suta la suta ca «semnalele» acestea nu existau si inainte de vaccin? A facut cumva febra mare, convulsii etc.?”.

 Vedeta a mai precizat ca inainte de a face vaccinul se temea sa iasa cu Alexandru in locurile mai aglomerate, de teama ca acesta sa nu se imbolnaveasca de la copiii mai mari, nevaccinati. ”Radu avea un stres inainte sa ii facem acest vaccin. Nu in sensul ca avea dubii, dar nu voia nici sa plecam la mare, nici sa mergem cu el in locuri prea aglomerate, de teama copiilor mai mari nevaccinati.”

 Pe langa critici si experientele negative, Adela a avut parte insa si de multe laude si incurajari.

 

 

 

”Esti o mamica responsabila si inteligenta, care ne dai curaj.”

”Te felicit pentru relaxarea ta, Alexandru e norocos sa aiba o mama asa. Ma bucur si ca ai scris acest articol, lumea trebuie sa nu mai prezinte ROR ca pe bau bau.”

Sursa: click.ro
Cele mai noi articole

TOP 5