Era musulmanca, dar s-a indragostit de un crestin. Fascinanta poveste a celui mai celebru topmodel al epocii Ceausescu, Melek Amet.

Duminica, 21 octombrie, de la 16.30, ACASA, la “Doamne de poveste”, va asteptam cu impresionanta poveste de viata a celui mai celebru topmodel al epocii Ceausescu, Melek Amet.

Neni Amet vorbeste pentru prima data despre curajul fiicei sale de a-si infrunta parintii si a incalca normele si ritualurile religiei musulmane pentru a se casatori din dragoste cu un barbat de alta credinta, fapt care a provocat o adevarata drama in viata familiei ei si a comunitatii din care facea parte.

Mircea Trofin era fiu de demnitar communist dar averea sa nu se compara cu cea a bogatei si respectatei familii de turci din Constanta care pastrase intacte relatiile cu rudele lor de la Istambul.

“Eu voiam sa-i fac o nunta lu Melek ca-n povesti, o singura fata aveam si posibilitati aveam, insa a fost ceva asa simplu. Nu aveau nimic sa stiti, mai mult aveam noi decat ei ... si si-a dat seama pana la urma, asta e o secventa importanta din viata lui Melek.

Dar pe noi ne-a distrus, suntem si musulmani si fiecare etnie tine la religia lui, voiam sa fie de religia noastra”, spune la “Doamne de poveste”, Neni Amet.

Sursa: Acasatv
Cele mai noi articole

TOP 5