9 lucruri care se intampla cu organismul tau atunci cand nu mai faci sex

Vin momente in viata voastra cand intrati in mod inevitabil in hibernare sexuala, fie ca este vorbade o despartire, o boala sau prea multe obligatii (copii, locul de munca sau calatorii frecvente). Zilele se transforma in saptamani, saptamanile in luni si chiar inainte sa va dati seama, uitati cand a fost ultima data cand ai facut sex. Din nefericire, hibernarea sexuala vine cu o serie de dezavantaje pentru organismul vostru, iata care sunt acestea!

9 lucruri care se intampla cu organismul tau atunci cand nu mai faci sex

Lipsa de activitate sexuala poate afecta serios stima de sine si libidoul, pentru ca organismul reactioneaza la acest lucru. Unele dintre reactiile comune includ lipsa de concentrare, senzatie de tristete, lipsa libidoului, precum si un risc crescut de probleme de sanatate.

9 lucruri care se petrec in corpul tau atunci cand nu mai faci sex

  •  Esti mai predispusa la infectii virale. Potrivit  Dr. Cory B. Honickman, sistemul nostru imunitar slabeste atunci cand nu avem sex. De fapt, facand mult sex, asta te poate proteja de fapt, impotriva gripei si a racelii.
  • Nivelul de stres creste. Deveniti mai ingrijorate, pentru ca daca nu se simt bine, hormonii o iau razna. Abstinenta va face sa suportati mai greu situatiile stresante.
  • Nu poti sa te exciti cu usurinţa. Apar disfunctii sexuale, erectile, precum si ejacularea precoce, care afecteaza barbatii non-activi sexual.
  • Visele tale se schimba. Lipsa sexului afecteaza visele tale, de asemenea, si in mod normal, oamenii incep sa aiba vise sexuale sau chiar orgasme in somn.
  • Ai pierdut placerea si pofta de a face sex.  Privarea de sex reduce semnificativ libidoul, ceea ce te face sa vrei mai putin si mai putin de sex in timp.
  • Te departezi de partenerul tau. Lipsa sexului poate submina in mod grav relatia ta. Este posibil sa incepeti sa va simtiti nesigur cu privire la sentimentele pentru partenerul vostru.
  • Abstinenta sexuala afecteaza stima de sine. De fapt, s-ar putea sa te simti mai putin atractiva si trista. Se crede de asemenea ca materialul seminal are efecte anti-depresive.
  • Barbatii sunt predispusi la a face cancer de prostata. Potrivit Dr. Honickman, barbatii devin predispusi sa faca cancer de prostata in cazul in care nu fac sex pentru o perioada lunga de timp.
  • Peretii tai vaginali devin slabi .Pe langa alte efecte pozitive, sexul este benefic si pentru intarirea muschilor vaginali.
Sursa: Elli.ro
Cele mai noi articole

TOP 5