Este sau nu pacat sa faci sex in postul Pastelui? Afla ce spune preotul - FOTO

stim cu totii ca postul reprezinta infranare de la multe alimente, dar si de la poftele trupesti. in zilele de post omul trebuie sa se apropie mai mult de Dumnezeu prin rugaciune.Foarte multi oameni se intreaba daca este sau nu pacat sa faca sex in Postul Pastelui. Conform mai multor preoti, da, este un mare pacat.

Este sau nu pacat sa faci sex in postul Pastelui? Afla ce spune preotul - FOTO

"Postul are ca rol disciplinarea omului atat in sens trupesc, cat si sufletesc. Daca vorbim de placerile trupesti, ele sunt numai o parte a problemei, dar placerile trupului pleaca din placerile sufletului, pofta incepe din suflet. Biserica recomanda postul si in latura aceasta, a placerilor, pentru ca este in sensul apostolului: lupta cu poftele", spunea preotul Eugen Tanasescu.


O alta problema este cea a copilului conceput in aceasta perioada. "Omul arunca insa roada la o parte, pentru ca omul modern nu mai vrea copilul, ci numai placerea. insa conceperea unui copil in perioada postului inseamna ca nu ai constiinta crestina. Neavand constiinta crestina, spun sfintii parinti ai Bisericii, pui in pericol atat viata ta, cat si a copilului. Nu doar in sens fizic, ci mai grav, ii pui in pericol viata sufleteasca, identitatea, educatia lui, iar toata viata sa va fi bulversata", a adaugat preotul.
in concluzie, postul nu reprezinta doar o detoxifiere alimentara, ci o detoxifiere de pacat. Daca postim, trebuie sa o facem din toate punctele de vedere.

Sursa: spynews.ro
Cele mai noi articole

TOP 5