Expozitia interactiva „Micii Faraoni”, la Shopping MallDova

Expozitia interactiva „Micii Faraoni”, la Shopping MallDova

Expozitia interactiva „Micii Faraoni”, la Shopping MallDova

Cum au fost construite piramidele? Cine sunt cei mai cunoscuti faraoni ai Egiptului Antic? Ce sunt hieroglifele si ce semnificatie au? La toate aceste intrebari curioase copilulul tau poate primi raspunsul la Shopping MallDova.

In perioada 02 – 25 iunie, cel mai mare centru comercial din capitala lanseaza in premiera expozitia „Micii Faraoni”, destinata copiilor cu varste cuprinse intre 4 si 12 ani. Partenerul general al evenimentului este „Heritage”, prima scoala internationala din Republica Moldova, o institutie de invatamant inovativa, adaptata la cerintele globale.

Zilnic, incepand cu ora 11:00, din ora in ora, echipa de ghizi ii va intampina pe copii cu tururi distractive si interactive a cate 45 de minute si se vor aventura impreuna intr-o calatorie in timp, unde vor invata lucruri impresionante despre Egiptul Antic, faraoni si piramide. 

Cum incepe distractia

Pentru o experienta completa, copiii vor fi costumati in faraoni sau Cleopatra. Acestia vor urca pe tronul faraonului, iar ghizii le vor povesti istorii captivante despre cei mai cunoscuti faraoni ai Egiptului.

*Marea Piramida

 Dupa ce vor patrunde in marea piramida, copiii vor urmari un filmulet despre Egiptul Antic. Ei vor afla cum au fost construite piramidele si ce reprezinta simbolurile inscriptionate in ele.

* Sarcofagul lui Tutankhamon

Calatoria va continua la sarcofagul lui Tutankhamon, o camera plina de mister.  Urmeaza  explorarea artefactelor.  Micii arheologi vor identifica cheia spre „Camera Comorilor”. In interiorul acesteia copiii vor reconstitui imaginea frumoasei regine Nefertiti si a lui Tutankhamon, adunand puzzle-uri magnetice.

 

*Platoul Giza in 3D

Aici micutii vor putea vedea Platoul Giza in format 3D, unde vor putea percepe cum sunt amplasate piramidele. impreuna cu ghizii, ei vor putea crea amulete proprii, pe care le vor lua acasa. 

*Construim piramida impreuna

Copii vor construi o piramida proprie din blocuri mici, care trebuie pozitionate corect. Totodata, ei pot urca pe unul din cei doi sfincsi,  pentru poze mai spectaculoase. 

*Alfabetul hieroglifelor

Urmeaza alfabetul hieroglifelor. Micutii vor invata despre semnificatia acestora si chiar isi vor scrie numele cu ajutorul lor. 

*Ne transformam in mumii

Ghizii vor vorbi despre procesul de mumificare si cum arata un corp imbalzamat. Pentru a intra in esenta acestui obicei antic, copii se vor infasura in hartie. 

*Stiati ca...

Pentru cunostinte generale mai dezvoltate, copiii vor citi de pe papirusuri lucruri amuzante despre Egiptul Antic. Mai mult, ei vor afla despre cum se produceau acestea, cum se scria pe ele si cat de vechi sunt. 

*Sfarsitul aventurii

Aventura se va incheia cu multe fotografii. Copiii, insotiti de parinti, isi pot crea amintiri haioase alaturi de exponate. Vino impreuna cu copilul tau la Shopping MallDova si veti avea parte de cea mai distractiva lectie de istorie si civilizatie!

*Acest articol este un produs comercial

Sursa: acasatv.md
Cele mai noi articole

TOP 5