Hennessy a organizat in premiera, competitia nationala de barmani. Iata cine au fost desemnati cei mai buni din tara - VIDEO

In premiera, la Chişinau a avut loc competitia nationala de barmani. Specialistii in prepararea bauturilor au dat proba de foc in fata unor celebri experti din Moscova

Hennessy a organizat in premiera, competitia nationala de barmani. Iata cine au fost desemnati cei mai buni din tara - VIDEO

 Pe 5 iunie, s-a desfasurat finala concursului de bartending Hennessy Bartenders Competition, in urma careia au fost desemnati cei mai buni barmani din tara.

 

 Concursul a fost destinat barmanilor profesionisti de top din industria ospitalitatii. Acesta a fost organizat in premiera pentru Moldova, sub patronajul Casei frantuzesti de coniacuri Hennessy. Premiul mare este o calatorie exclusivista in Franta, regiunile Cognac si Champagne, la resedinta Casei Hennessy si Moёt&Chandon.

 Participantii s-au intrecut in doua probe: “Homework” si „Speed Mixing”. Prima runda a presupus pregatirea unui cocktail pe baza retetei proprii si prezentarea legendei sale in fata publicului. Esentiale pentru juriu au fost atat aspectul bauturii, aroma si gustul, dar si carisma autorului.

In runda a doua, participantii au primit “cutii negre” cu cate un set de ingrediente, din care ei au trebuit sa inventeze o bautura timp de 15 minute.

Verdictul final a fost dat de doua echipe de jurati: unul tehnic, care a analizat metoda prepararii si tehnica lucrului, si echipa juratilor de degustare, care a inclus 2 barmani de top din Moscova: Max Bradarsky si Andrei Poisik. Acestia sunt bastinasi din Moldova, care au reusit sa devina unii dintre cei mai buni specialisti din industria ruseasca. Ceilalti 2 membri ai juriului sunt reprezentanti ai showbusinessului din Moldova.

 

 

 Premiul mare a fost castigat de Afanasie Batca, barman la Villa Drago, care in scurt timp va vizita domeniile Moёt&Hennessy.Organizatorul concursului este UB FB Trade Group, importatorul si distribuitorul oficial Hennessy in Moldova.

 

 

*Acest articol este un produs comercial

 

 

Sursa: acasatv.md
Cele mai noi articole

TOP 5