A mers pe urmele Angelinei Jolie. O cunoscuta actrita de la Hollywood si-a extirpat ovarele de teama cancerului - FOTO

Acum doi ani aflam ca actrita Angelina Jolie a recurs la o interventie chirugicala pentru a-si extirpa ovarele de teama cancerului ovarian, dat fiind faptul ca medicii au detectat in organismului ei posibili markeri biologici ai unei forme incipiente de cancer.

A mers pe urmele Angelinei Jolie. O cunoscuta actrita de la Hollywood si-a extirpat ovarele de teama cancerului - FOTO

In prezent, o alta actrita de la Hollywood a ales sa treaca printr-o astfel de procedura. Christina Applegate a fost diagnosticata cu cancer mamar, in 2008, si a decis, pe atunci, ca o dubla masectomie ar ajuta-o sa invinga boala si sa previna reaparitia ei.

Acum, actrita a dat de veste ca a trecut printr-o operatie de extirpare a ovarelor si a trompelor uterine, din aceleasi motive. ”Acum doua saptamani, mi-au fost scoase ovarele si trompele uterine. Verisoara mea a murit de cancer ovarian in 2008. Puteam sa previn asta. asa ca am preluat controlul asupra vietii mele”, a declarat Christina applegate (45) pentru today.

Cat despre starea psihologica in urma acestei operatii, actrita pare, asemenea Angelinei, sa fi acceptat ce i se intampla si ca nu va mai putea face copii niciodata.

”Este o usurare. E inca un lucru rezolvat. acum sa speram ca nu o sa fiu lovita de un autobuz”, a descris, in stilul ei jovial, sentimentele de dupa aceasta operatie.applegate este o purtatoare a genei BRCa1, cea care reprezinta predispunerea la cancerul de san si/sau ovar. actrita este casatorita cu muzicianul olandez Martyn LeNoble, cu care are o fetita de sase ani, pe nume sadie.

Sursa foto: Google.com

Sursa: Okmagazine.ro
Cele mai noi articole

TOP 5