Coafuri perfecte pentru femeile cu fata rotunda - GALERIE FOTO

Inainte de a afla care sunt cele mai cool coafuri pentru cele cu fetele rotunde, trebuie sa stii daca te incadrezi in aceasta categorie. Ia un centimetru, aseaza-te in fata oglinzii si masoara distanta de la barbie la punctul cel mai indepartat de pe frunte, apoi masoara distanta intre obraji, pe o linie imaginara.

Coafuri perfecte pentru femeile cu fata rotunda - GALERIE FOTO
Daca cele doua dimensiuni sunt aproximativ egale, atunci ai fata rotunda: la fel de lunga, pe cat e de lata (exista o marja de eroare, care poate varia un pic, de la caz la caz). Tot in cadrul categoriei “fata rotunda”, se incadreaza si fata usor ovala, in forma de inima, de diamant sau patrata.

Nu exista o singura coafura perfecta pentru persoanele cu fata rotunda, fiindca sunt mai multe variabile de luat in calcul: lungimea parului, textura lui, varsta persoanei, stilul ei de viata si asa mai departe.

In schimb, hairstylistii dau cateva sfaturi, valabile in general pentru persoanele cu fata rotunda:

- tunsorile in scari sunt de preferat celor drepte si simple.
- pentru femeile care opteaza pentru tunsorile scurte, e important sa foloseasca produse care sa confere volum parului.
- daca ai fata rotunda si barbie dubla, e bine sa iti tunzi parul deasupra liniei barbiei, pentru a nu atrage privirile in acea zona – tunsoarea bob e ideala in acest caz.
- daca ai gatul scurt, tunsorile a la garconne ti-l vor alungi un pic, la fel si parul lung. Suvitele deschise la culoare vor avea acelasi efect.
- daca te hotarasti sa iti faci coc, bijuteriile si machiajul sunt esentiale pentru ca look-ul sa fie unul reusit. Opteaza pentru cerceii lungi sau rotunzi si foloseste un rimel si un ruj care sa te avantajeze.

Drew Barrymore, Renee Zellweger, Kirsten Dunst, Christina Ricci si Selena Gomez se numara printre vedetele care au fata rotunda. Chiar daca isi schimba coafurile si culoarea parului la fel de des cum isi schimba sosetele, reusesc mai intotdeauna sa straluceasca pe covorul rosu, asa ca nu ezita sa te inspiri de la ele, atunci cand ai chef de o coafura mai speciala!
Sursa: Acasatv
Cele mai noi articole