Cel mai de succes pictor din Moldova! Care este visul lui Iurie Matei - VIDEO

Astazi il vei cunoaste pe Iurie Matei – unul dintre cei mai de succes pictori moldoveni. Tablourile semnate de el ajung sa se vanda peste tot in lume, iar imaginea unui artist sarac si mereu flamand nu-i este deloc caracteristica.

Cel mai de succes pictor din Moldova! Care este visul lui Iurie Matei - VIDEO

In atelierul sau Iurie Matei munceste de mai bine de doua decenii. Pictorul spune ca aici el pierde notiunea timpului si poate lucra zi si noapte: "Ca orice artist, stiti ca perioada de noapte este cea mai productiva si  firesc, asta este ritmul". 

Iurie Matei a inceput sa picteze inca de pe bancile scolii, iar de atunci nu a lasat pensula din mana: "Imi ziceau pictorul scolii, incepand cu clasa a 5-a, a 6-a. Pensula mai tarziu, cand aveam vreo 13 ani. Cine a observat, este fratele meu Valeriu, care a venit in ospetie cu Andrei Mudrea. Le-am aratat desenele mele si ei atunci au complotat impreuna."

Astazi Iurie Matei este unul dintre cei mai cunoscuti pictori moldoveni. Tablourile semnate de el ajung sa imbogateasca colectiile de pictura din lumea intreaga. Pretul unui tablou semnat Iurie Matei are cel putin 3 zerouri si este in euro. 


Sursa:
Cele mai noi articole