Orase fantoma! Ce istorii INCREDIBILE se ascund in spatele acestor locuri abandonate - FOTO

Pe langa locurile de o frumusete fantastica, care sunt vizitate anual de mii de turisti, planeta noastra mai are si cateva surprize stranii, care au fost create tot...din milostenia oamenilor.

Orase fantoma! Ce istorii INCREDIBILE se ascund in spatele acestor locuri abandonate - FOTO

Kolmanskop, Namibia

Inainte de cel de-al Doilea Razboi Mondial, peste o mie de kilograme de diamante au fost extrase de la Kolmanskop, un orasel namibian din apropierea portului Lüderitz. Dupa ce febra diamantelor s-a mutat la Oranjemund, in sud, orasul a fost parasit.

In prezent este gestionat turistic de catre firma Namibia-DeBeers, peisajul fiind unul extrem de ofertant pentru cei pasionati de fotografie. Casele apar ca mici aisberguri intr-o mare de nisip, iar turistii care se plimba prin camerele cu nisip pana la genunchi sunt fascinati sa vada cum un oras este inghitit, incetul cu incetul, de natura.

<p> 	<strong>KOLMANSKOP, NAMIBIA</strong></p> <p> 	Înainte de cel de-al Doilea Razboi Mondial, peste o mie de kilograme de diamante au fost extrase de la Kolmanskop, un orasel namibian din apropierea portului Lüderitz. Dupa ce febra diamantelor s-a mutat la Oranjemund, în sud, orasul a fost lasat în parasire.<br /> 	<br /> 	În prezent este gestionat turistic de catre firma Namibia-DeBeers, peisajul fiind unul extrem de ofertant pentru cei pasionati de fotografie. Casele apar ca mici aisberguri într-o mare de nisip, iar turistii care se plimba prin camerele cu nisip pâna la genunchi sunt fascinati sa vada cum un oras este înghitit, încetul cu încetul, de natura.</p>

Bannack, Montana, SUA

Isi trage numele de la indienii Bannock si a fost locatia unor descoperiri aurifere de anvergura in cea de-a doua jumatate a secolului XIX.

De la o populatie de 3.000 de oameni si o panoplie de hoteluri, bacanii, baruri, sali de biliard sau berarii, Bannack a ramas doar cu trecutul si cu 60 de cladiri din vremurile bune.

Oraselul parca desprins din serialul „Casuta din preerie“ a fost trecut pe lista locatiilor americane de patrimoniu.

San Zhi, Taiwan

O padure de cladiri cu forme stranii, asemanatoare unor farfurii zburatoare cu geamuri imense, se afla pe coasta nordica a insulei Taiwan. Fost proiect rezidential in stil futurist creat pentru lumea buna din Taipei, San Zhi a ramas abandonat in urma unor accidente mortale care au avut loc unul dupa altul.Turistii il viziteaza cu fascinatie si teama, fiind considerat un loc bantuit de spiritele celor care si-au pierdut viata in timpul constructiei.

Insula Hashima, Japonia

Situata la cinci kilometri vest de orasul Nagasaki, insula Hashima - folosita ca inspiratie pentru cel mai recent film din seria James Bond, SkyFall - este supranumita „Vaporul de razboi“, pentru ca vechile blocuri abandonate lasa impresia unei imense ambarcatiuni pregatite de lupta.

Fost centru minier gestionat de Mitsubishi Motors, insulita are mai putin de un kilometru patrat si a fost declarata loc interzis dupa inchiderea activitatii in 1974.

Vizitele pe insula erau ilegale, iar cei care indrazneau sa se aventureze ajungeau minimum o luna la inchisoare. In prezent, insula este redeschisa publicului, iar turistii o viziteaza tocmai datorita aurei de teritoriu interzis.

Prypiat, Ucraina

De la fatidica zi de 26 aprilie 1986, cand a avut loc accidentul de la Cernobal, orasul Prypiat, unde locuiau majoritatea angajatilor uzinei nucleare, s-a scufundat in uitare.

De la putinii turisti curajosi care s-au aventurat printre blocurile gri ale orasului-fantoma curg periodic poze-marturie despre moartea sa lenta. Parcuri abandonate, stadioane devenite paduri, camere de bloc incremenite cu 23 de ani in urma.

Cearsafuri mototolite, farfurii uitate pe masa, carti ramase deschise la aceeasi pagina, toate reprezinta urme ale vietii care s-a scurs candva din Prypiat.

Toti cei 44.000 de locuitori ai orasului au fost mutati intr-o alta locatie la mai putin de trei zile de la accident, iar Prypiat nu va mai putea fi locuit din cauza radiatiilor in urmatoarea suta de ani.

Craco, Italia

Se afla in regiunea italiana Basilicata, provincia Matera, iar istoria sa se intinde pe parcursul a o mie de ani.

Intre 1892 si 1922, peste o mie din cei doua mii de locuitori au plecat catre America de Nord in cautarea unei vieti mai bune. In urma unui sir de alunecari de teren si cutremure, restul locuitorilor s-au mutat intr-o vale din apropiere, iar orasul vechi a ramas in parasire pe un varf de deal.


Sursa: Fiicurios.ro
Cele mai noi articole